4 manieren om slijm te maken zonder lijm

Slijm maken is een populaire activiteit voor kinderen en volwassenen, maar vaak wordt er gebruik gemaakt van chemische lijmen om het slijm te maken. Gelukkig is het mogelijk om slijm te maken zonder de gebruikelijke lijmen. Hieronder staan een aantal manieren om slijm te maken zonder lijm.

Knetter slijm

Dit soort slijm wordt gemaakt met behulp van borax en schoonmaakmiddel. Meng een kopje warm water met een eetlepel borax en een eetlepel schoonmaakmiddel. Voeg dan een kopje cornflour toe en meng goed. Kneed het mengsel tot het slijmachtig wordt.

Yoghurt slijm

Dit is een eenvoudige manier om slijm te maken zonder lijm. Meng een kopje yoghurt met een eetlepel maizena en kneed tot een slijmachtig mengsel. Dit slijm is iets stijver dan normaal slijm, maar nog steeds leuk om mee te spelen.

Slijm van contactlenzenvloeistof

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om slijm te maken zonder lijm. Meng een eetlepel contactlenzenvloeistof met twee eetlepels schoonmaakmiddel en kneed tot een slijmachtig mengsel. Let op, dit slijm is niet veilig om te eten, dus houd het weg van de mond.

Slijm met zetmeel

Een andere optie om slijm te maken zonder lijm is door gebruik te maken van zetmeel. Meng een eetlepel zetmeel met een kopje water en voeg indien gewenst kleurstof of geur toe. Kneed het mengsel tot een slijmachtig geheel.

Het maken van slijm zonder lijm is een leuke manier om te experimenteren met natuurlijke ingrediënten en om te leren hoe verschillende materialen reageren. Vergeet niet om altijd onder toezicht van een volwassene te werken en om de veiligheidsvoorschriften te volgen.