Vet haar, zwanger zijn heeft er zeker een invloed op

Een zwangerschap is ingrijpend voor heel je lichaam. Zelfs zaken die er op het eerste zicht weinig of niets mee te maken hebben, kunnen erdoor beïnvloed worden. Je haar bijvoorbeeld. Heel wat vrouwen krijgen in die periode meer haar, letterlijk! Tegelijkertijd krijg je als je zwanger bent ook sneller vet haar. Hoe komt dat en wat kan je eraan doen?

Zwanger zijn, het is meer dan een dikkere buik en vollere botsten krijgen. Je haar kan er ook flink van weten. Enkele mogelijke dingen die met je haar gebeuren als je zwanger bent:

  • je krijgt meer haar
  • de haren groeien sneller
  • je krijgt last van vet haar

Waarom je vet haar krijgt als je zwanger bent

Dat je meer en voller haar krijgt, komt door het verhoogd oestrogeengehalte in je bloed. Dit zwangerschapshormoon zorgt er echter ook voor dat je talgproductie omhoog gaat. Talg is een vette stof die je (hoofd)huid afscheidt in je haren beschermt tegen afbreken. In principe is het dus goed voor je haar. En bij vrouwen die in normale omstandigheden nogal droog haar hebben, kan het net een zegen zijn. De verhoogde vetproductie geeft hen gezond en glanzend haar.

Bij andere vrouwen kan het teveel echt te veel zijn. Het resultaat? Continu een futloos kapsel met vet haar.

Wat te doen als je vet haar hebt door je zwangerschap?

Wassen, maar niet te veel

Je hoeft natuurlijk geen haarspecialist te zijn om te weten dat je je haren moet wassen wanneer je vet haar hebt. Als je het vet uit je haren wil wassen, doe je dat met de juiste shampoo en liefst niet te veel. Want dat kan er namelijk voor zorgen dat je extra vet haar krijgt na het wassen.

Gebruik de juiste producten

Een shampoo tegen vet haar moet natuurlijk het vet verminderen, maar mag niet te agressief zijn. Hieronder enkele shampoo’s tegen vet haar die we aanraden.

ShampooTe koop bij 
(klik op link voor prijs)
Thalia Lavendel en Salie ShampooThalia
Thalia Avocado ShampooThalia
Savion CitrusWaschbär