Minder gas verbruiken door warmterecuperatie. Douche verstandig!

Bijna alle energie die gebruikt werd om sanitair warm water (SWW) te verwarmen verdwijnt door de afvoer. Jammer, en niet nodig, want met een douchewaterwarmtewisselaar kunt u het grootste deel van de warmte terugwinnen! 

Door betere isolatie van woningen is steeds minder energie nodig voor ruimteverwarming. Het gasverbruik voor tapwater stijgt echter jaarlijks door de steeds hogere comforteisen van de consument. Bijna alle energie om tapwater te verwarmen, verdwijnt door de afvoer. Je kan echter het grootste deel van deze warmte recupereren. Uw eigen afvalwarmte wordt een duurzame energiebron die letterlijk voor het grijpen ligt.

60 procent van warmte terugwinnen

Door het koude aanstromende water tijdens het douchen, volgens het tegenstroomprincipe, te verwarmen kan je, afhankelijk van het product en het verbruikte aantal liters per minuut, circa 60 procent van de warmte opnieuw gebruiken. Warmte die anders in de riool was terechtgekomen. Het gasverbruik per douche wordt gehalveerd en het comfort verhoogt. Bovendien krijgt de woning een lager E-peil en een gunstiger energielabel.

Oplossingen van DSS

Op het gebied van warmteterugwinning uit afvalwater heeft DSS vier producten ontwikkeld: De DWTW pijp, de DWTW goot, de DWTW bak en de DWTW put. Laatst genoemd product is geschikt voor utiliteitsprojecten en kan de warmte uit vier tot acht douches tegelijkertijd terugwinnen.

Excecon stelt op Biolicious enkele warmtewisselaars van DSS voor.

BewarenBewaren