Tips om sluipverbruik van toestellen te voorkomen

Apparaten helemaal uitschakelen in plaats van voortdurend paraat te laten staan, is een ideale manier om energie te besparen en sluipverbruik te voorkomen, zonder dat je aan comfort inboet.

De ‘slaapstand’ of ‘stand-by’-modus tovert elektrische apparaten om tot stiekeme energieverbruikers. Reken af met dit sluipverbruik en schakel een toestel dat je niet gebruikt meteen volledig uit. Dit geldt voor laptops, computerschermen, televisietoestellen en koffiezetapparaten, maar ook de opladers van je van GSM en gadgets hoeven niet nodeloos in het stopcontact te zitten!

Toestellen verslijten niet sneller

Het is een fabeltje dat apparaten sneller verslijten door ze steeds volledig uit te schakelen.

Alles in één keer uitschakelen

Een schakelbare stekkerdoos is natuurlijk super handig: indien je alle elektrische apparaten aansluit op één stekkerdoos kan je met een simpele druk op de knop alle toestellen volledig uitschakelen.

Printers, faxapparaten, kopieerapparaten en beeldschermen zijn parate partners in elk kantoor. Maar zelfs (een beetje) stand-by staan kost heel wat energie. Schakel daarom elk apparaat uit dat u een tijdje niet gebruikt.

Aangenamer binnenklimaat

Bovendien is het ook beter voor uw gezondheid: apparaten die uit staan, produceren geen elektromagnetische stralingen, wat uw gezondheid ten goede komt. Ze geven ook geen warmte af, waardoor u een aangenamer klimaat krijgt in uw kantoor.