Simplie en Welle halen OVAM Ecodesign Award binnen

Simplie is een redesign van menstruatiecup die mikt op een beter draagcomfort

De klassieke menstruatieproducten, zoals tampons en maandverbanden, zijn niet milieuvriendelijk. De huidige producten die wel milieuvriendelijk zijn, zijn dan weer niet gebruiksvriendelijk, comfortabel of discreet genoeg, waardoor de consumenten afhaken. 

Simplie is een herbruikbare menstruatiecup met een innovatieve treksteel, die ervoor zorgt dat je de cup eenvoudig kan verwijderen. De gebruiker kan een korte vragenlijst, de cupkiezer, invullen. Op basis daarvan kan zij uit een assortiment van twaalf cups, die een combinatie zijn van verschillende hardheden, diameters en lengtes, de meest geschikte cup kiezen. 

De verschillende combinaties zijn een innovatie op het vlak van draagcomfort. De treksteel zorgt ervoor dat de cup toe plooit, waardoor er weinig kans is op morsen. De vliezen verzekeren dat lekkages niet mogelijk zijn. Het is een herbruikbaar product dat gemiddeld zes jaar kan meegaan.

Welle wil het gebruik van de menstruatiecup doen toenemen

Welle is een doosje dat de menstruatiecup bijhoudt, proper maakt en confrontatie vermijdt. Het product sluit dus perfect aan bij de Simplie Menstrual Cup en wil het gebruik van de menstruatiecup bevorderen. Het doel van Welle is om afval te vermijden en het taboe rond menstruatie te verminderen.

Om een menstruatiecup te reinigen, moet je toegang hebben tot water. Thuis kan je dit in alle discretie in je eigen badkamer oplossen, maar on the go heb je niet steeds toegang tot een wastafel met stromend water. Heel wat vrouwen nemen daarom een flesje water mee in het wc-hokje om hun cup te reinigen. Deze handeling is niet optimaal en de kans op morsen is groot. 

Welle biedt een oplossing: je vult het doosje eerst met water, de cup wordt in het doosje geplaatst, doosje wordt afgesloten en nadien geschud met als resultaat een gereinigde cup.