Kamperen in de herfst? De leukste plekjes in Nederland

Wie ooit heeft gezegd alleen in de zomer te willen kamperen heeft dit waarschijnlijk nog nooit in de herfst gedaan. Het ontelbare aantal tinten rood, oranje en geel waarin de boombladeren kleuren zou al genoeg moeten zijn om komende herfst in de natuur door te brengen. Goboony heeft de mooiste campingterreinen voor je op een rijtje gezet; stuk voor stuk dicht bij huis én camper-vriendelijk!

Zelf geen camper of caravan? Bekijk het huuraanbod van Goboony!

1. Het bos roept! – Slootdorp, Noord-Holland

Een verrassend prachtig kampeerterrein gelegen in het Robbenoordbos. Niet alleen de eigenaren Sasja en Gidus heten je hier van harte welkom, maar ook de natuurlijke bosbewoners zoals de konijnen, egels, vossen, reeën en uilen.

Het terrein is comfortabel groot, je kunt daarom met gemak voldoende afstand bewaren van jouw campingburen. De faciliteiten zijn van hoge kwaliteit; overal zijn stroompunten, douches, toiletten en watertappunten. Dit alles doen zij zo groen als het bos zelf; zij vangen het hemelwater op, gebruiken zonneboilers om water te verwarmen en gaan voor bio-based waar dit kan. Een camping door en voor natuurliefhebbers!

Hoor je het bos al roepen? Geef er dan hier gehoor aan.

bosroept

2. Streekpark Klein Oisterwijk – Oisterwijk, Noord-Brabant

De volgende perfecte camping om de herfst op te vertoeven is het unieke streekpark Klein Oisterwijk. Naast het feit dat de camping zich bevindt in de prachtige Oisterwijkse bossen en vennen, zijn hier talloze activiteiten te ondernemen. Om die reden is, in vergelijking tot onze nummer 1 kampeerbestemming in de herfst, dit een nét even wat spannendere locatie in de lijst. Het team van Oisterwijk Adventures heeft een ruim aanbod aan in- en outdoor activiteiten!

Aanrader: het park heeft 2 hele toffe escaperooms die volledig in thema zijn met debosrijke omgeving. Je hebt dan 60 minuten om te ontsnappen!

Zie jij een herfst in Klein Oisterwijk wel zitten? Klik dan hier.

Oisterwijk

3. De Sprookjescamping – Rheeze, Overijssel

Met de kids op camper- of kampeervakantie? Dan is De Sprookjescamping de ideale plek om tot rust te komen terwijl de kinderen kunnen uitrazen in het water speelparadijs, kindertheater of tijdens een van de vele animatieactiviteiten die hier worden georganiseerd. Zelfs de sprookjesfiguren zijn het hier hele jaar door te vinden; dus ook tijdens de herfstdagen.

Staan jouw kinderen te popelen om dit paradijsje te verkennen tijdens de herfstdagen? Bekijk dan hier de website van De Sprookjescamping.

4. De Thyencamp – Hooghalen, Drenthe

Voor de natuurliefhebbers onder ons hebben we nog een prachtig natuurkampeerterrein om de herfstdagen en -nachten te volbrengen; De Thyencamp. Dit midden in de Drentse Hooglanden gelegen pareltje is dé perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in de Oerprovincie van Nederland. De kampeerplaatsen zijn ruim, met fruitbomen beschut en hebben een heerlijk uitzicht over het Drentse landschap. Op verschillende plekken op het terrein kun je de herfstavond afsluiten met een knus kampvuur.

Enthousiast? Vind hier meer informatie over dit Drentse pareltje.

Natuurkampeerterrein_Thyencamp_camper

5. Camping de Pampel – Hoenderloo, Gelderland

Natuurlijk kan een camping op de Veluwe niet ontbreken in dit lijstje. Mocht je nog een magische herfstwandeling willen maken langs de gouden bomen, imposante edelherten en prachtige heidevelden; neem dan als startbasis Camping de Pampel. Vanaf jouw kampeerplekje stap jij zo de Veluwe op. Juist in deze tijd is de Veluwe op haar mooist door haar kenmerkende, natuurlijke kleurenpalet en de veelvuldige aanwezigheid van de wilde dieren.

Tip voor ouders met kids: de camping heeft een mooi overdekt zwembad, geopend van 1 april tot 1 oktober én tijdens de herfstvakantie.

De camping heeft het hele jaar door prachtige kampeerplaatsen met uitstekende sanitaire voorzieningen. Kijk hier voor meer informatie.

depampel

Heb je wel een eigen camper en je wil die investering gedeeltelijk terugverdienen? Ontdek dan hoe je makkelijk je camper kan verhuren.