Duurzaam winkelen, makkelijker dan je denkt!

Duurzaam consumeren of duurzaam winkelen. Veel mensen worden al moe als ze er nog maar aan denken. Dat is toch super onhandig? En je vind niet alles, de producten zijn niet van goede kwaliteit, … Dat is toch iets voor hippies en andere boomknuffelaars? Wel, dat mag misschien vroeger zo geweest zijn, vandaag is duurzaam shoppen makkelijker dan ooit!

Gespecialiseerde duurzame webshops

De gevestigde waarden voor duurzaam shoppen

Er zijn intussen webshops die al enkele jaren actief zijn in de duurzame branche en met succes. Ze zijn intussen uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen gevestigde waarde. We zetten er enkele op een rijtje in diverse thema’s

GreenJump:  eco, bio en fair trade baby- en kinderwinkel. Gifvrije producten voor baby’s en kinderen. GreenJump.nl biedt de zekerheid van veilige baby- en kinderspulletjes en maakt het ouders makkelijk, omdat alles in één winkel aangeschaft kan worden.

Waschbär: één van de grootste postorderbedrijven van milieuproducten in Nederland ,Duitsland, Oostenrijk, en Zwitserland! Waschbär werd in 1987 opgericht in de Zuid-Duitse plaats Freiburg in Breisgau en begon met het versturen van pakketjes met biologische schoonmaakproducten.

Klein maar fijn

Bamigo: Bamigo heeft een uitgebreid aanbod bestaande uit hoogwaardige onderkleding. Onderkleding van bamboe voelt heerlijk zacht aan en zorgt ervoor dat de bovenkleding beduidend langer fris blijft. Bamboe kent ook nog eens grote voordelen voor het milieu. Kies voor duurzaamheid, kwaliteit en comfort. Bestel je favoriete bamboe boxershorts, T-shirts, sokken en loungekleding exclusief in de Bamigo webshop.

Ecopods: De wateroplosbare schoonmaakcapsules (die gemaakt worden op basis van algen) bevatten enkel geconcentreerd schoonmaakmiddel en zijn volledig vrij van water. Dit zorgt voor een erg licht en compact product, hetgeen opslag en transport veel efficiënter maakt ten opzichte van schoonmaakmiddelen in traditionele verpakking. Lezers van gezondverstandig krijgen extra voordeel met de kortingscode gezondverstandig.

Vegan Bags: Hier vind je een ruime selectie veganistische tassen en accessoires voor de stijlbewuste, zelfverzekerde vrouw die durft te spelen met verschillende kleuren en prints. Daarnaast biedt Veganbags ook een scala aan stijlvolle rugzakken en heuptassen voor de modieuze man. 

De grote ketens doen ook mee met duurzaam shoppen

Hoewel het voor sommige die hard fans van duurzaamheid een absolute no go is, vinden wij het een goede zaak dat de grotere ketens ook inzetten op duurzaamheid. Er is vaak nog veel werk aan de winkel, vooral inzake verpakkingen en transport, maar ze brengen duurzaamheid wel meer naar de mainstream. Enkele grote kleppers die in hun assortiment een “duurzame rayon” hebben:

Bol.com: duurzaam assortiment

HEMA: kijk bij “inspiratie”


Voor een uitgebreid aanbod aan webshops, check zeker ook ons webshopoverzicht.