Of een zonneboiler rendabel is, hangt af van meerdere factoren

Het kan zijn dat een zonneboiler rendabel is, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele zaken waarmee u rekening moet houden bij het bepalen of een zonneboiler voor u rendabel is:

  1. De beschikbaarheid van zonlicht: Een zonneboiler is het meest efficiënt in gebieden met veel zonlicht. Als u in een gebied woont met weinig zon, kan het minder rendabel zijn om een zonneboiler te installeren.
  2. De grootte van het systeem: Hoe groter het zonneboilersysteem, hoe meer warm water het kan produceren. Echter, hoe groter het systeem, hoe duurder het zal zijn om te installeren.
  3. Het doel van de zonneboiler: Als u de zonneboiler wilt gebruiken om uw hele huishouden te verwarmen, zal het meer rendabel zijn dan als u het alleen wilt gebruiken om warm water te produceren voor douches en afwas.
  4. De kosten van de installatie: De kosten van het installeren van een zonneboiler kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het systeem en de kosten van het werk in uw regio. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in uw overwegingen.
  5. Het energieverbruik van uw huishouden: Als u al een energiezuinig huishouden heeft, kan het moeilijker zijn om de investering in een zonneboiler terug te verdienen.
  6. De beschikbare subsidies: Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor mensen die een zonneboiler willen installeren. Dit kan de totale kosten van het systeem verminderen en het rendabeler maken.

Om te bepalen of een zonneboiler voor u rendabel is, is het aan te raden om offertes op te vragen van verschillende installateurs en de kosten en opbrengsten te vergelijken. Dat kan makkelijk via onderstaand formulier. Helemaal gratis en vrijblijvend!