SOXS maakt wollen beenwarmers weer hot

Wollen beenwarmers zijn helemaal terug van weggeweest! Oude tijden herleven, want deze warmers voor je benen waren ontzettend hip in de jaren ’80. Met de winter op komst reden genoeg voor SOXS om een hippe variant te ontwerpen, gemaakt van heerlijk zacht eco-wol.

We hebben de beenwarmers lang moeten missen, maar zien ze inmiddels weer terug op de catwalk. Dat is niet zo gek, want ze zijn heerlijk warm en weer helemaal passend bij de mode van nu. Zeker de hippe exemplaren van SOXS. Draag de beenwarmers over een paar sokken, over je legging of in combinatie met een skinny jeans en lange laarzen. Super hip! Wees creatief en creëer je eigen stijl.

SOXS wollen beenwarmers

Naast de hippe geitenwollen sokken kunnen we bij SOXS voortaan terecht voor beenwarmers. Ideaal voor koukleumen of als aanvulling op je outfit, want het zijn geweldige blikvangers aan je benen. Het wol van de SOXS-beenwarmers isoleert de warmte, waardoor je benen warm blijven. Zelfs als je met -5 graden op de fiets zit! Traditioneel gezien werden ze in de jaren ’80 ontworpen om de spieren van ballerina’s en dansers warm te houden, waardoor er minder blessures waren. Hierdoor zijn de wollen exemplaren van SOXS ook ideaal om te dragen tijdens sporten zoals dansen, yoga of aerobics.

De beenwarmers zijn er in een ‘one size fits all’. Verkrijgbaar in de kleuren: gebroken wit, lichtgrijs en donkergrijs en allemaal voorzien van het hippe SOXS-label.

Maatschappelijk verantwoord

De beenwarmers zijn gemaakt van 60% wol en 40% polyamide. Deze combinatie zorgt voor stevigheid en een lange levensduur. Ze hebben niet alleen een goed verhaal, maar zijn ook verantwoord geproduceerd. Zo zijn ze ontwikkeld volgens de richtlijnen van de IWTO en maatschappelijk verantwoord vervaardigd met respect voor mens, dier en natuur.

SOXS, een ontroerend verhaal

Het verhaal van SOXS begint jaren geleden met oma die heerlijke warme geitenwollen sokken breidde voor Davide en Soscha, de kinderen van Margriet. Na het overlijden van oma hebben de kids de sokken letterlijk afgedragen. Een mooie herinnering aan vroeger, totdat Margriet en Soscha de sokken jaren later weer tegenkwamen. Dat deed hen denken aan oma, maar ook aan Davide, die in 2014 op 24-jarige leeftijd overleed aan baarmoederhalskanker. Na haar overlijden kwamen ze bij toeval in een sokkenfabriek waar vergelijkbare sokken hingen. Dat is het begin van SOXS, ontstaan door die onverwachte ontmoeting met de sokken van oma en Davide. De sokken van SOXS hebben een verhaal, brengen warmte en liefde. En die voel je wanneer SOXS uit verpakking haalt en zachtjes over je voeten schuift.

Beenwarmers zijn perfect in combinatie met duurzame schoenen.