Veilig afval oprapen en meenemen tijdens #PlogMee

Als je gaat joggen met de bedoeling om afval mee te nemen, moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat je het afval moet kunnen meedragen. Ga je in een park lopen, dan heb je waarschijnlijk nooit veel afval mee te sleuren. Door de vele vuilnisbakken die daar staan kan je je opgeraapte afval vrijwel meteen kwijt in de eerstvolgende vuilnisemmer.

Afval meedragen

Als je echter in een bos of een woonwijk gaat ploggen, dan is het zeker aangewezen om een zak mee te nemen. Om de plasticberg niet nog groter te maken zou je kunnen kiezen voor zak in biologisch afbreekbaar plastic of voor een herbruikbare stoffen tas die je achteraf kan uitwassen. Het voordeel van deze laatste is dat je die doorgaans ook makkelijk over je schouder kan hangen.

Afval oprapen

Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt aan afval. Het is daarom altijd raadzaam om de nodige bescherming te dragen. Handschoenen zijn het absolute minimum. Uiteraard neem je na het lopen een douche of was je op zijn minst je handen, het is toch geen overbodige luxe om je handen extra te beschermen. Sommige dingen zijn gewoon vies, andere kunnen ronduit gevaarlijk zijn als je ze aanraakt.

Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een afvalgrijper mee te nemen. Zo hoef je het afval niet aan te raken met je handen én hoef je niet telkens te bukken. Daartegenover staat natuurlijk wel dat je iets extra mee te dragen hebt.

#PlogMee