Slimme herbruikbare bekers in de strijd tegen afval op festivals

Vanaf 2020 is single use plastic verboden op festivals. Een fantastische zaak, vinden we! Maar, het is soms zo’n gedoe om de herbruikbare beker in te wisselen en je waarborg terug te krijgen. Daarop bedacht Goodless een slimme oplossing!

Tegen het einde van een festival was er vroeger van de oorspronkelijke weide jammer genoeg vaak nog maar weinig te zien. De groene vlakte was vaak bezaaid met duizenden plastic bekers. Gelukkig zijn de festivalgangers de laatste jaren wat bewuster geworden en worden de vuilbakken beter gebruikt. Dat neemt echter niet weg dat er massa’s plastic gebruikt en weggegooid wordt. Daar wil het Belgische bedrijf Goodless met hun slimme herbruikbare bekers iets aan doen.

Hergebruiken moet makkelijk zijn

Herbruikbare bekers zijn nu niet meteen revolutionair of wereldschokkend. Wat is er dan zo speciaal aan Goodless? “Al van bij het ontstaan van Goodless is het onze missie geweest om herbruikbaar gemakkelijk te maken”, klinkt het bij het bedrijf.

“Wij zorgen niet alleen voor herbruikbare bekers en voedingsverpakkingen maar ook voor de nodige technologie en tools om herbruikbaar efficiënt in te zetten binnen elke organisatie hoe klein of hoe groot die ook mag zijn.

Weg met de wachtrijen

Het Goodless Smart Cups® systeem is een uniek gepatenteerd systeem dat herbruikbare bekers gebruiken gemakkelijk maakt. Geen lange wachtrijen meer, geen gedoe met waarborgen. Alles verloopt automatisch, via een in de beker geïntegreerde chip. De Smart Bin® collecteert de gebruikte bekers en zorgt er in één zelfde beweging voor dat de betaler zijn waarborg terugkrijgt. Trakteren was nog nooit zo leuk, nu ook met herbruikbare bekers!

Het bedrijf biedt de bekers zowel te koop als te huur aan.

Meer info: www.goodless.be