Silly Bio Pils: Op en top Belgisch en biologisch bier

Silly Bio Pils is een smakelijk biertje gebrouwen in het Henegouwse dorpje Silly. Brasserie de Silly is een familiebedrijf dat al bestaand sinds 1850. Het is hiermee al zes generaties lang in de familie. Het bier doet het goed op de Belgische en internationale markt. Het wordt er gewaardeerd omwille van zijn hoogstaande kwaliteit. Ze hebben ook een Biobiertje op de markt gebracht wat daarbovenop ook nog eens glutenvrij is.

De smaak

Over de smaak wordt onder kenners veel gesproken. In deze lekkere pils komt een goeie moutsmaak naar boven en een kleine fruitige toets. Het heeft een lichte zoete aanzet met opkomende bitterheid op de achtergrond. De pils wordt omschreven als zeer mals en ideaal uitvloeiend. De pils is een ideale dorstlesser en een uitstekende doordrinker met een zeer zachte smaak.

Waarom biologisch?

Het bier is om meerdere redenen zeer biologisch. Het is een glutenvrij bier en dat is vrij uitzonderlijk. Er zijn maar twee alternatieven die aangetoond glutenvrij zijn. Het biobier werd gecertificeerd als volwaardig biologisch product door de Europese Unie. Het wordt dan ook volledig gemaakt door biologische producten die duurzaam geproduceerd werden.

Andere lekkere biologische bieren zijn onder andere Maya Bier en Quintine Blanche Bio