Regenkleding voor kind op de fiets

Ken je het? Je wil duurzamer gaan leven. De auto wat meer aan de kant laten staan en met de fiets naar het werk rijden. Voor jezelf geen probleem, maar je moet onderweg je kind ook nog afzetten aan de kinderopvang of de school. Je wil natuurlijk je kind warm en droog houden op de fiets. We geven je enkele tips hoe je je kind kan beschermen tegen regen en koude op de fiets.

Kind droog houden op de fiets

Bakfiets of fietskar

Wanneer je met een bakfiets of een fietskar rijdt, hoef je je over je kind droog houden niet meteen zorgen te maken. De meeste bakfietsen en -karren hebben een regenzeil. Als je dus met de bakfiets rijdt, kan je meteen scrollen naar het hoofdstuk “Kind warm houden op de fiets”. Want je wil natuurlijk dat je kind lekker warm en knus zit in de fietskar of bakfiets.

Een goed regenpak

Voor een kort ritje en geen al te hevige regen is een regenjas wellicht voldoende. Valt het er toch flink uit en moet je een eindje trappen, kies dan voor een regenpak, zowel voor jezelf als voor je kind.

Enkele merken die goede regenpakken voor kinderen maken, zijn bijvoorbeeld:

Ducksday: Waterdicht, degelijk en volledig vrij van PVC en andere weekmakers. Te koop bij onder andere Greenjump en Bol.com (klik op de links om het aanbod en de prijzen te vergelijken).

Stutterheim: De regenkleding van die Scandinavische merk wordt volledig met de hand gemaakt en is onder andere hier te koop.

Celavi: Regenpakken met een fleece voering. Droog én warm tegelijk! De lekker warme regenpakken van Celavi zijn onder andere hier te koop.

Laarsjes of waterdichte schoenen

Sommige regenpakken zijn voorzien van hoesjes die je over de schoenen kan trekken. Mocht dat niet het geval zijn, kies dan voor laarsjes. Dat is trouwens tijdens de nattere periodes sowieso een goede keuze. Dan kunnen de kinderen probleemloos buiten spelen zonder dat ze natte voetjes krijgen.

Kies daarbij voor laarzen uit natuurrubber.

De laarsjes van Grand Step Shoes zijn een mooi voorbeeld van natuurlijke en 100% waterdichte plassenspringers.

Bergstein is ook zo’n degelijk en duurzaam merk waar wij zelf (en onze dochter) erg tevreden over zijn. Bergstein is onder andere te koop bij Bol.com

Overlap

Wat je ook kiest, zorg dat de broek altijd over de laarzen of schoenen hangt. Als kinderen rondlopen stop je de broek in de laarzen om ze droog te houden. Als je kind op de fiets zit met een regenpak aan doe je de broek over de laarzen. Anders zou je weleens te maken kunnen krijgen met vollopende laarzen…

Kind warm houden op de fiets

Regen en vocht is één ding: je wil natuurlijk ook je kind warm houden op de fiets.

In een bakfiets of fietskar is dat makkelijk. Geef ze een klein dekentje en ze zitten lekker knus en warm.

Op een gewone fiets is dat niet zo makkelijk. Als het regent, doe je je kind immers een regenpak aan. Daarnaast kan het ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Stel je maar eens voor wat er kan gebeuren als dat deken tussen de spaken van je achterwiel terechtkomt.

Laagjes

Je kind kleden in laagjes heeft als voordeel dat het in de loop van de dag kleding kan uitdoen en weer aandoen naargelang de temperatuur en de activiteiten.

Zeker in het tussenseizoen zijn laagjes zeer handig. Dus twee T-shirts. Of een dunne trui in combinatie met een dikke trui.

Super geïsoleerd

Is het heel koud, dan kan je kind wat extra isolatie gebruiken. Sommige regenpakken zijn al gevoerd met fleece voor een extra isolatielaag. Heb je geen regenpak met voering of is het droog en koud, ga dan voor een extra warme jumpsuit in biologisch katoen.

Handen en hoofd

Kinderhandjes koelen snel af. Zorg daarom voor goede handschoenen of wanten. Ook een goede muts en sjaal zijn geen overbodige luxe.

Mutsen, handschoenen, sjaals bij Waschbär.

Ook bij Bol.com hebben ze een aanbod duurzame mutsen en wanten in biologische wol.

Zo, met deze tips and tricks zit je kind warm en droog op de fiets!