Quintine Blanche Bio: behekst lekker bier

Op 26 oktober 1610 werd er een brandstapel gemaakt in Ellezelles voor de 38-jarige heks Quintine. In haar toverboek dat van generatie op generatie werd overgeleverd vonden we haar magische recepten terug. Aldus de legende.

Het Quintine Blanche Bio bier is een nevelig blond kwaliteitsbiertje. Het bevat 5,9% alcohol. Het bier wordt gebrouwen in een Henegouws kasteel in Irchonwelz.

De smaak

Quintine Blanche Bio is niet zomaar een witbier. Het wazig geelgoud bier wordt gekenmerkt door haar levendige smaak. Het bier heeft een rijkelijk gevuld smakenpallet. Je proeft een toets van citrus, met een zacht kruidig aroma. De licht gistige smaak krijgt het gezelschap van een zoet aroma. Op de achtergrond kan je ook lichte toetsen van koriander en limoen herkennen.

Waarom biologisch?

Het Waalse biertje is zeker en vast biologisch. Ze maken gebruik van de lokale landbouw en overzien mee het hele productieproces. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en verlaagt de ecologische voetafdruk. Er wordt uiteraard ook uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke producten. Daarbovenop zijn die producten ook biologisch geproduceerd. Bezoek hun site voor meer informatie over dit smakelijk biertje.