Premie van 400 euro voor warmtepompboiler

Wie een warmtepompboiler installeert, kan daar vanaf 1 januari 2019 een premie van 400 euro voor krijgen. Een warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de andere warmtepompsystemen, maar wordt gebruikt voor sanitair warm water in plaats van verwarming. Ten opzichte van een elektrische boiler is een warmtepompboiler 70 procent zuiniger. U kunt hier vrijblijvend voor uw warmtepomp prijs en aanbieders vergelijken.

Particulieren

Vanaf 1 januari 2019 komt er dus een premie van 400 euro die ervoor moet zorgen dat mensen overschakelen naar dit een warmtepompboiler. De omschakeling zou ook snel moeten gebeuren, want de premie daalt al in 2020 naar 300 euro. Vanaf 2021 tot en met 2023 krijg je nog een premie van 200 euro.

Bedrijven

Ook voor bedrijven is er een premie met een basisbedrag van €400, maar deze wordt verhoogd naargelang het vermogen. De premie kan oplopen tot maximaal €5040 of 40% van het factuurbedrag. Ook hier daalt het bedrag geleidelijk over 5 jaar.

Vervanging warmtepomp(boiler)

De eerste generatie van zonneboilers, warmtepompen en warmtepompboilers is ondertussen ook aan vervanging toe. Om te vermijden dat mensen terug overstappen naar fossiele brandstoffen voor hun sanitair warm water, kun je nu ook een premie aanvragen voor de vervanging van deze toestellen. Voor een zonneboiler kan dat na 15 jaar, voor warmtepompen en warmtepompboilers al na 10 jaar.

Ook interesse in een warmtepomp of warmtepompboiler? U kunt hier vrijblijvend voor uw warmtepomp prijs en aanbieders vergelijken.

Bron: Tommelein

error

Interessant? Delen mag! :-)