Een papieren kerstster voor de ultieme eindejaarssfeer

De kerstperiode staat weer voor de deur. De tijd van het jaar om het extra gezellig te maken in huis. Een papieren kerstster met verlichting is dan een ideale sfeermaker. De papieren kerstster is helemaal terug van weggeweest. Daarom breidde MoreThanHip haar assortiment kerststerren uit met twee nieuwe designs: Raja en Goa.

De Goa is een met de hand gemaakte vijfpuntige ster die is bedrukt met een modern cirkelpatroon van puntjes. Deze cirkels zijn gedeeltelijk uit gestanst en aan de achterzijde voorzien van gekleurd zijdepapier. Met het licht aan zorgt dit voor een betoverend lichteffect.

De Raja is bedrukt met een traditioneel patroon met een goudkleurige basis. Hierin zijn allerlei vormen uitgesneden waarachter gekleurd zijdepapier is geplakt. De Raja en Goa zijn allebei beschikbaar in drie verschillende kleurencombinaties.

Onverlicht zijn de papieren kerststerren al zeer decoratief. Maar met verlichting aan komen zij helemaal tot leven. De kleuren en de patronen komen dan nóg mooier uit. Het contrast met overdag is soms zelfs zo groot dat het een compleet andere ster of zelfs een toverlamp lijkt.

Kerstster met verlichtingssetje

De Goa en Raja zijn onderdeel van papieren kerststerren collectie van MoreThanHip. De kerststerren zijn gemaakt van FSC-papier en komen naar jou toe in een stevige envelop met gebruiksaanwijzing. Als je de kerstversiering weer opruimt, kan je de kerstster veilig in de envelop bewaren tot volgend jaar. Eveneens wordt elke kerstster geleverd inclusief verlichting set. Deze bestaat uit een wit snoer van 3 meter met stekker en een kleine fitting (E14). Een lampje zit er niet bij. Je kunt elk lampje met een kleine fitting gebruiken, bij voorkeur een LED-lampje van 2 of 3 Watt.

Eerlijk geproduceerd in India

De productie van de kerststerren vindt plaats in een bedrijf in India met circa 40 vaste medewerkers. Dit bedrijf hanteert normale werktijden en betaalt eerlijke lonen. Er is geen kinderarbeid of dwangarbeid en tijdens de productie gaat men voluit voor veilige en gezonde werkomstandigheden. Het bedrijf is gecertificeerd door het Business Social Compliance Initiative (BSCI), dat jaarlijks een audit uitvoert.

Over MoreThanHip

Alle producten van MoreThanHip worden eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Eigenaren Kees en Ingrid Meijer stellen hoge eisen aan de wijze waarop de artikelen worden gemaakt. Niet alleen eerlijke handel vinden zij belangrijk, maar ook productie in sociale omgevingen, zoveel mogelijk recycling en ambachtelijk handwerk. Dit levert unieke producten op, waarvan er vaak geen twee exact hetzelfde zijn. Ingrid: “Ons doel is om iedereen blij te maken: van de maker in een ontwikkelingsland, tot de gebruiker in Nederland.” De producten zijn verkrijgbaar in de fysieke winkel in Montfoort en via de webwinkel www.morethanhip.nl.