Kamperen in harmonie met de natuur op de Lemeler Esch

De Lemeler Esch is een middelgrote, eigentijdse natuurcamping welke u de vrijheid van kamperen in de natuur laat ervaren. De camping heeft een unieke ligging aan de voet van de Lemelerberg en vanuit uw tent, caravan of bungalow bent u binnen een paar passen op de berg.

Bij De Lemeler Esch vermaken zowel kinderen als ouders zich volop, dankzij de geweldige natuur en de vele voorzieningen die De Lemeler Esch rijk is. De ruimte, comfort en toch ook het gevoel van kleinschaligheid maakt het verblijf extra bijzonder wat u garandeert van een onbezorgde vakantie.

Kwaliteit en Duurzaamheid
De Lemeler Esch vindt kwaliteit leveren enorm belangrijk. Zowel op het gebied van gastvrijheid en service als onderhoud van het terrein. Hierdoor heeft de camping van de ANWB een 9,6 gekregen (met voor het sanitair zelfs een 9,7). Op Zoover wordt de camping gewaardeerd met een 8,9.

Daarnaast zet De Lemeler Esch zich in voor het verantwoord omgaan met de natuur. Dankzij de wijze waarop om wordt gegaan met het milieu en de natuur is de camping beloond met de Gouden Greenkey.

Ontdek het verhaal achter De Lemeler Esch

Tinus en Wilma Ellenbroek zijn in 1982 samen aan De Lemeler Esch begonnen. Een camping onder aan de Lemelerberg. Beiden geboren en getogen in Lemelerveld, vroeger een heideveld aan de andere kant van deze “berg”.

Als kind speelden ze met hun ouders, broertjes en zusjes vaak in de ‘diepe kuule’. Altijd weer een bijzondere belevenis. De dikke steen was als kind natuurlijk erg indrukwekkend. Anderzijds was de Lemelerberg voor hun niet zo bijzonder, het hoorde gewoon bij hun.

Pas later, toen ze als ondernemers hier op De Lemeler Esch begonnen, zagen ze hoe bijzonder deze plek  is. De naam bestond al en dat hebben ze zo gehouden, ook om de betekenis. Een Esch is een stuk cultuurgrond aan de voet van een heuvel of berg.

Ze willen u daar van laten genieten en laten ervaren dat die 78 meter hoge heuvel toch echt wel een beklimming is. De ligging tegen de Lemeler- en Archemerberg zien wij als een kroonjuweel. Dat geeft hun ook de verplichting om daar bewust en zuinig mee om te gaan.

Dat doen ze graag samen met u als gast. Daarom geven ze graag informatie over hun achtertuin, organiseren  ze natuuractiviteiten, doen ze excursies met de boswachter en schaapherder en is Wijze Wieger een leuke (natuur)wijsneus voor kinderen. Hij laat zien dat mieren heel intelligent  en sterk zijn en samen een prachtige mierenhoop kunnen bouwen. Samen met kinderen ontdekken wij wat eetbare natuur is en maken we er samen een lekker gerecht van. Tijdens de natuurwerkdag beleeft u welke invloed een paar uurtjes samen de handen uit de mouwen steken kan hebben voor de natuur.

Tinus en Wilma zorgen ervoor dat de dingen die ze doen, de gebouwen die ze bouwen en de natuur op en om de Lemeler Esch, passen bij het landschap. Ze gebruiken de Green Key als instrument om duurzaam te ondernemen en het Gouden certificaat is een mooi bewijs dat ze goed op weg zijn.

In de inrichting en beplanting van het terrein kijken ze altijd naar in de omgeving passende  mogelijkheden volgens ons bedrijfsnatuurplan. Op gebied van energie kiezen ze steeds voor duurzame oplossingen en ze willen er samen met u voor zorgen  dat natuur en recreatie zo goed mogelijk samengaan.

Hun kinderen, Pien en Joost, zijn hier geboren en getogen. Voor hen is de Lemelerberg bijna net zo bijzonder en toch weer zo gewoon als voor Tinus en Wilma vroeger.