La Trappe PUUR: een hoogwaardig licht trappistenbier

La Trappe PUUR is een hoogwaardig licht trappistenbier. Het wordt vol trots gebrouwen door de monniken van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot, Nederland. Naast La Trappe PUUR maken ze ook nog een hoop andere trappisten. Die doen het trouwens bijzonder goed doen op internationale wedstrijden. Het moderne productieproces van het trappistenbier is met zijn kwaliteitsmaatstaven weliswaar niet te vergelijken met vroeger, maar toch zijn alle waardevolle en kenmerkende elementen behouden gebleven. En dan gaat het niet alleen over de receptuur of het arbeidsethos van de monniken, maar ook over het respect voor de natuur en verbondenheid met de medemens.

De smaak

De smaak van deze lichte trappist is van topkwaliteit. Het is een fris en hoppig trappistenbier, dat goed doordrinkbaar is. Daarnaast heeft het een lekker lichte droge moutsmaak die geliefd is bij fijnproevers. Met een alcoholpercentage van 4,7% is het dus een ideale dorstlesser.

Waarom biologisch?

Dit trappistenbier is een schoolvoorbeeld van biologisch gebrouwen bier. Het heeft dan ook het Skal-certificaat gekregen. Dit houdt in dat het perfect de Europese wetgeving volgt en terecht het label biobier op hun product mag kleven. Het bier gebruikt uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten wat het zijn rijke smaak geeft. Hiernaast gebruiken ze ook nog eens groene stroom om hun uniek vakmanschap te vervaardigen. Ook dorst gekregen? Ontdek hier nog meer bieren van La Trappe.