Geef je meubels een nieuw leven met natuurlijke materialen

Motief Atelier herstoffeert meubels en geeft ze zo een tweede leven. Meubels herstofferen op zich is niet zo uitzonderlijk, maar bij Motief Atelier doen ze dat met natuurlijk en duurzaam textiel van bij ons. Motief Atelier uit Gent tracht hierdoor verandering teweeg te brengen.

“We selecteren stoffen met de grootste zorg en besteden veel aandacht aan het productieproces”, zegt Nathalie van Motief Atelier. “Op die manier willen we de rijke geschiedenis van de natuurlijke stoffen benadrukken en deze als volwaardig ecologisch product in de markt zetten.

Waarom een meubel laten herstofferen?

Een meubel voorzien van een nieuwe bekleding is een milieubewuste en duurzame keuze. Een versleten stoel wordt immers niet vervangen door een nieuw exemplaar, maar wordt gerecycleerd. Vaak doet een nieuw stofje al wonderen, soms is er een meer diepgaande restauratie nodig. Ook bij de restauratie blijft Motief Atelier trouw aan zijn waarden.

De waarde van een uniek meubel

Los van de materiaaltechnische waarde, heeft een meubel ook vaak een emotionele of historische waarde. “Zo’n verhaal maak een herstofferingsproject extra speciaal”, zegt Nathalie. “Je krijgt door een nieuwe bekleding trouwens een uniek stuk in je interieur.”

Een gedachte over “Geef je meubels een nieuw leven met natuurlijke materialen

Reacties zijn gesloten.