Elektriciteit: symbolen in een elektrisch schema

Wil je zelf aan de slag met elektriciteit, weet dan dat het behoorlijk ingewikkeld kan worden. Er komt heel wat terminologie bij kijken. Om elektrische schema’s te kunnen lezen en beoordelen, moet je op de hoogte zijn van de symbolen die bij elektriciteit komen kijken.

Een overzicht van de symbolen in een elektrisch schema kan je hier downloaden.

Safety first

Maar aan je elektriciteit werken is meer dan alleen maar de symbolen kennen. Wanneer je zelf aan je elektriciteit gaat werken, hou er dan rekening mee dat je dat veilig doet. Een fout kan grote gevolgen hebben. Veel branden ontstaan immers door een kortsluiting in een slecht geplaatste of verouderde elektrische installatie.

Speel op zeker

Als je op zeker wil spelen, ga je beter in zee met een ervaren elektricien. Zo ben je er zeker van dat jouw elektriciteit op een correcte en veilige manier is aangesloten. Daarvoor kan je best enkele elektriciens bij jouw in de buurt contacteren. Dat kan makkelijk via onderstaand formulier, gratis en volledig vrijblijvend.

Ben jij elektricien?

Ben jij zelf een aanbieder en wil je graag meer en betere klanten binnenhalen? Laat dan vrijblijvend hier je gegevens achter.