Duurzame hondenvoeding met insecten: iets voor jouw viervoeter?

Wil je de ecologische pootafdruk van jouw hond verlagen? Denk dan eens aan duurzame hondenvoeding. Met hondenbrokken op basis van insecten is BugsforPets een pionier als het gaat om insecten in petfood. Met deze duurzame eiwitbron als hoofdingrediënt, gaat het bedrijf voor een betere wereld voor morgen. Jij toch ook?!

De zussen Irene en Isabelle van Benthem zijn de oprichters van BugforPets. Vanuit de insecten kwekerij van hun stiefvader ontstond de behoefte een product te ontwikkelen op basis van duurzame eiwitbronnen. Samen met hun liefde voor huisdieren resulteerde dit in een interessante receptuur voor hondenvoeding. Bij het inzetten van insecten als eiwitbron is BugforPets in staat om de CO2 uitstoot terug te dringen. Naast dat insecten haast geen uitstoot veroorzaken is het ook een Nederlands product, waardoor er geen onnodige vervuiling is door transport.

Waarom insecten?

BugsforPets is duurzaam door de toepassing van insecten in de voeding. In het voer wordt de black soldier fly, ook wel de zwarte soldatenvlieg, verwerkt. De snelle levenscyclus van de zwarte soldatenvlieg maakt de grondstof uiterst duurzaam. Doordat de grondstoffen te verkrijgen zijn tussen 6-8 dagen kan daar geen enkele andere eiwitbron tegenop! Daarnaast is de zwarte soldatenvlieg rijk aan calcium wat belangrijk is voor je hond. De BSF-larven worden uitsluitend met plantaardige grondstoffen opgekweekt en onder GMP+ certificatie door een NVWA erkende kweker. Dit maakt het een bijzondere voedzame hondenvoeding met een zeer lage ecologische footprint.

Duurzame hondenvoeding

Insecten in hondenvoer wordt in Europa nog weinig gebruikt. Maar juist omdat insecten zo eiwitrijk zijn is dit voor honden interessant. Naast dat insecten licht verteerbaar zijn voor viervoeters, zijn de brokken duurzaam en hypoallergeen. BugsforPets heeft twee soorten; de BugsforPets Crunchy en de BugsforPets Pressed. De krokante hondenbrok is geschikt voor honden vanaf 12 weken. Voor een prachtige glanzende vacht is er een vleugje zalm olie toegevoegd. De groente, fruit en kruiden helpen het immuunsysteem van je hond te ondersteunen. De geperste variant is er speciaal voor honden met allergieën. Omdat er in Europa nog zelden insecten wordt gebruikt als eiwitbron in dierenvoeding, is de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld. Daarnaast is deze brokvoeding vrij van tarwegluten en chemische kleur- en smaakstoffen.

Over BugsforPets

BugsforPets is een oer-Hollands familiebedrijf met aan het hoofd de twee ambitieuze zussen Irene en Isabelle van Benthem. Het bedrijf heeft een kwekerij voor hét voedsel van de toekomst: insecten. Met hun passie voor honden en kennis van insecten, was de stap snel gemaakt om een duurzame hondenbrok te ontwikkelen op basis van insecten. Met zowel de kweek en de productie in Nederland is BugsforPets een van de duurzaamste hondenvoer fabrikanten in Europa. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ongebleekt papier en een papieren verpakking. Naast hondenvoeding heeft het merk duurzame snacks voor andere huisdieren, zoals knaagdieren, vogels, kippen en reptielen. BugsforPets zal binnenkort ook starten met een kattenvoeding op basis van insecten.