Duurzaam beleggen voor Dummies

Heb jij interesse om je geld te beleggen? En dat niet alleen om je eigen toekomst financieel te verzekeren of een extra spaarcent te verdienen, maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld? Dan is duurzaam beleggen iets voor jou! In Duurzaam beleggen voor Dummies vind je alles wat je moet weten om direct te beginnen met duurzaam of maatschappelijk verantwoord beleggen.

Je geld beleggen is een hele slimme keuze. Zo zorg je voor je eigen appeltje voor de dorst. Maar, wat als je helemaal niet thuis bent in de financiële wereld en het allemaal erg ingewikkeld lijkt? Dan kan je je best wat inlezen. Als absolute beginner is het boek Duurzaam beleggen voor Dummies dan ook het meest aangewezen.

Lees in een begrijpelijke taal welke methodes er zijn, op welke wijze je je geld op een goede manier kan inzetten, hoe je aandelen en beleggingsfondsen op duurzaamheid selecteert en wat voor rendement je kunt verwachten.

Praktijkvoorbeelden duurzaam beleggen

Ook krijg je praktijkvoorbeelden van duurzame en niet-duurzame beleggingen. Zo wordt de theorie ook meteen veel tastbaarder. Daarnaast leer je hoe je voor jezelf een duurzame beleggingsstrategie opzet – en welke partijen je daarbij kunnen helpen. Ga aan de slag en investeer in een duurzame toekomst!

Over de auteurs

Jochen Harkema en Peter Tros zijn beiden analist in maatschappelijk verantwoord beleggen bij het Investment Office van ING. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het duurzame beleggingsbeleid en onderzoeken ze bedrijven, beleggingsfondsen en landen op duurzaamheid. Daarnaast schrijven en presenteren ze regelmatig over alles wat met deze manier van beleggen te maken heeft.