Deens tassenmerk HVISK sinds kort PETA-approved

Goed nieuws voor alle liefhebbers van vegan tassen. Het Deense tassenmerk Hvisk is sinds kort PETA-Approved Vegan. Hoewel Hvisk altijd al voor niet-dierlijke materialen koos, is het nu officieel erkend door dierenwelzijnsorganisatie PETA. 

Een stijlvolle tas vinden die ook nog eens vegan is, kan soms best een uitdaging zijn. Er zijn een hoop merken die nog steeds tassen produceren die zijn gemaakt van dierlijke producten. Door het enorme aanbod wordt het dan lastig om door de bomen het bos te zien. Gelukkig zijn steeds meer merken – zoals Hvisk – zich bewust van dierenleed in de mode-industrie. 

Tijdloze vegan tas

Op zoek naar een modieuze vegan tas? Dan kun je terecht bij Hvisk. Dit label is in 2014 opgericht en is geïnspireerd door de levendige straten van Kopenhagen. De Hvisk tassen worden ontworpen volgens de laatste trends, maar hebben toch een tijdloze en klassieke twist. Van crossbody’s in knalroze vegan krokodillenleer tot een zwarte shopper met subtiel slangenprint. Minimalistisch en stijlvol – precies zoals we van de Denen gewend zijn – maar dan met een speelse twist. “Making a unique design, stay playful and colorful, and strive to make a better tomorrow”, is waar dit Deense merk voor staat. 

Honderd procent diervriendelijk

Diervriendelijkheid stond bij Hvisk al sinds het begin hoog in het vaandel. Nu het Deense merk het label ‘PETA-Approved Vegan’ heeft gekregen, is het zeker dat de Hvisk tassen voor de volle honderd procent diervriendelijk zijn. PETA kijkt er niet alleen naar of de tassen van wol, leer of bont zijn gemaakt. De organisatie kijkt ook naar het hele proces. Zo kunnen er verborgen dierlijke ingrediënten zitten in details als knopen of kleurstoffen. Als je dit label wilt krijgen, is het noodzaak dat geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong is.

PETA-Approved Vegan

Met vijf miljoen aanhangers wereldwijd is PETA de grootste non-profitorganisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. De organisatie geeft bedrijven de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het ‘PETA-Approved Vegan’ label. Bedrijven die kleding, accessoires, meubels of woonaccessoires verkopen, kunnen op deze manier aangeven dat hun producten diervriendelijk zijn. Zo kunnen consumenten in een oogopslag zien dat Hvisk vegan tassen verkoopt.