COSH! lanceert nieuwe duurzame shoppingkaart in Antwerpen

Ben je op zoek naar trendy winterkledij en -accessoires voor die eerste winterprik? En wil je het deze keer op een duurzame en tegelijk makkelijke manier aanpakken? COSH! to the rescue met haar nieuwe shoppingkaart!

Samen met de stad Antwerpen lanceert COSH! op dinsdag 18 oktober haar derde duurzame shoppingkaart in Antwerpen. Het aanbod duurzame initiatieven is in Antwerpen enorm gegroeid. De nieuwe kaart vermeldt naast tweedehandswinkels ook alle andere duurzame mode-initiatieven in de stad. De kaart neemt je mee langs 70 winkels, waarvan 29 in hartje Antwerpen. De overige 41 winkels bezoek je in Berchem, Mortsel, Wilrijk en Borgerhout.

Hoe gebruik je de kaart?

Elk winkelpunt op de kaart heeft een QR-code. Scan je die? Dan kom je terecht op een specifieke winkelpagina op www.cosh.eco, waar je ontdekt hoe duurzaam de winkel is en welke merken er verkocht worden. Bovendien staan er op de kaart tips over hoe de consument een duurzame shoppingkeuze kan maken. Want dat is de missie van COSH! natuurlijk: het pad effenen naar betere shoppingkeuzes, voor mens én planeet.“COSH! staat voor Conscious Shopping made easy. We moedigen consumenten aan om duurzaam en kwalitatief te shoppen. Dat kan een nieuw kledingstuk zijn dat op een milieu- en mensvriendelijke manier gemaakt is, maar ook tweedehands aankopen, upcycling en kleding lenen bij bibliotheken zijn goede opties. We geloven dat de combinatie van nieuwe, gerecyclede en tweedehands mode de industrie écht circulair kan maken.” – Niki de Schryver, oprichtster van COSH!.

COSH! in 5 stappen

Ben je op zoek naar duurzame mode-initiatieven? Perfect mogelijk dankzij het online COSH!-platform. Volg gewoon de 5 stappen op het kaartje et voilà: geniet van je shoppingtrip! Eerst surf je naar www.cosh.eco. Dan geef je aan waarnaar je op zoek bent, binnen welke stijl en budget. Nu is het tijd om lokale winkels te ontdekken in de regio naar keuze. Voeg de winkels toe aan je shoppingroute en geniet van een duurzame shoppingtrip.“We wilden altijd al een meer divers publiek in onze winkels. Ons normaal cliënteel waren mensen met een laag budget, maar sinds de shoppingmap bezoeken ook veel jonge families op zoek naar duurzamere opties ons.” Oxfam Brederodestraat 

Met COSH! op ontdekking door Antwerpen

Op de kaart staan heel wat leuke adresjes om te ontdekken. Mandragora is een verborgen parel achter het KMSKA op Antwerpen-Zuid. Je vindt er natuurlijke kleding, boeken en duurzaam speelgoed. Online kledingbibliotheek Dressr is ideaal als je graag experimenteert met nieuwe items, maar je milieu-impact zo laag mogelijk wil houden. Liever eerst passen? Maak je afspraak en kom langs in Berchem. Lies Mertens is een gevestigde waarde in Antwerpen, je vindt er handtassen met een minimalistisch en stijlvol design. Bij HOWL shop je naar hartenlust duurzame luxemode. De winkel opent binnenkort in het voormalige pand van Ophelia lingerie. Het merk ontwerpt tijdloze capsulecollecties.

In de rand en wijken rondom Antwerpen zijn er ook tal van leuke duurzame winkels die je misschien nog niet kent. Denk maar aan Scandinavische slow fashion door Abelone Wilhelmsen en circulaire ontwerpen van Andrea BosSofie Darcheontwerpt tijdloze handtassen, maar geeft ook workshops om te leren hoe je zelf een bril-etui of heuptasje maakt.