Brugse onderneemsters slaan handen in elkaar voor duurzamere kerst

Een plaats waar lokaal ondernemerschap een hart onder de riem gestoken wordt. Waar 115 lokale, creatieve geesten de klanten met hun producten verleiden en waar duurzaamheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Inderdaad, het is De Vitrine! En om het ecologische en ethische aspect nog meer in het licht te stellen, werkt Lies De Ketelaere, de oprichtster van De Vitrine dit jaar samen met COSH!. De twee West-Vlaamse bedrijven bundelen hun krachten om van Vlaanderen een meer bewuste en betere plek te maken. 

In het weekend van 7 en 8 december is er de 19e editie van De Vitrine in de Brugeoise te Brugge. Maar deze editie is wel heel anders dan vorige jaren, want deze keer werkt De Vitrine samen met COSH!. Deze online tool maakt duurzaam shoppen makkelijker en zet daarbij duurzame winkels en hun merken letterlijk en figuurlijk op de kaart. Een samenwerking tussen de twee was dus vlug geklonken. 

COSH! hecht net als De Vitrine veel belang aan producten die lokaal en ambachtelijk gemaakt zijn. De meerwaarde die COSH! kan bieden voor De Vitrine is de expertise rond ecologische en fair textielproducten. Oprichtster Niki de Schryver screent alle merken die op COSH! komen met haar kennis die ze verworven heeft tijdens het opstarten van het eco en fair label Honestby van Bruno Pieters. Dit najaar lanceerde ze samen met haar team COSH!, een online tool en platform dat duurzaam shoppen gemakkelijker maakt. Met COSH! vindt iedereen duurzame kledij binnen hun stijl en budget!