Nieuwe 100% natuurlijke balsem voor babymassage

Het eerste zintuig dat je baby ontwikkelt? De tastzin. Precies daarom is een zachte babymassage een ideale start om de band met je baby aan te halen. Daarom heeft Mustela een massagebalsem ontwikkeld op basis van biologische avocado-olie. De innovatieve gel verandert in een smeltende olie die de babyhuid langdurig hydrateert en voedt. Bovendien slaapt je kleintje beter na zo’n massage… en voelen ook drie op de vier ouders zich meer ontspannen.

Natuurlijke verzorging én tedere momenten

Met de nieuwe Zachte Massagebalsem Bio-gecertificeerd brengt Mustela twee specialiteiten samen: veilig de babyhuid verzorgen met producten van natuurlijke oorsprong én tedere momenten creëren. Vanaf de geboorte van je kindje trouwens, want de massagebalsem is zorgvuldig samengesteld (100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong) om de kwetsbare babyhuid optimaal te beschermen en te voeden. 

Unieke textuur

Bovendien heeft de massagebalsem een unieke textuur, waardoor je ‘m heel gemakkelijk en zacht op de babyhuid kan aanbrengen. Een kleine hoeveelheid volstaat voor een zalige massage, van 2 tot 20 minuutjes zo je wil. Ook de natuurlijke geur draagt bij tot een aangename zintuiglijke ervaring. 

Betere band tussen baby en ouder

Naast het hydrateren en voeden van de babyhuid, heeft zo’n massage nog tal van voordelen. Zo versterken kind en ouder hun onderlinge band. Dat blijkt ook uit een klinische studie van Mustela®, waarbij ouders hun baby 21 dagen lang masseerden met de biologische balsem. Zowat alle ouders vinden dat een massage de interactie met hun kind bevordert (98%) én dat zo’n dagelijkse routine een moment van tederheid creëert (97%).

Kalm en ontspannen

Ook meegenomen: na de massage vinden de ouders hun kindje kalmer en meer ontspannen (82%). De kleintjes vinden ook sneller de slaap – zo sliepen de baby’s zo’n 7 minuten sneller in, van gemiddeld 32 minuten om de slaap te vatten naar 24 minuten na drie weekjes massage. Even opmerkelijk: driekwart van de mama’s voelt zich beduidend rustiger na een massage met haar baby. Ook vinden drie op de vier ouders dat een babymassage helpt om de zintuigen van het kind verder te ontwikkelen.

  • Richtprijs Mustela® Zachte Massagebalsem Bio-gecertificeerd (90 g): 18,90 euro.
  • Verkrijgbaar in de apotheek en para-apotheek.
  • Het kunststof potje bestaat voor 100% uit gerecycleerd materiaal en is zelf ook volledig recycleerbaar, op het deksel na.